Rowing on the Lakes of Kanada is de legendarische en inmiddels cult-groep van de songwriters van This Beautiful Mess, Brown Feather Sparrow Eins Zwei Orchestra en the spirit that guides us.

Met slechts 1 EP en 1 track op de Pet Series Volume 1 verwierf de groep 15 jaar geleden een enorme internationale following, waar Nick Hornby een dikke roman over zou kunnen schrijven. De ‘lucky few’ die ‘the Lakes’ live hebben gezien, weten dat boten, Franse kaas, tissues en chansons allemaal bijdragen aan de mythe rond deze groep.
Natuurlijk is er de droom van een samenwerking met hun naamgevers, maar misschien is het ook gewoon goed dat dit bij een droom blijft. Tot nu toe was de EP enkel op 7” te verkrijgen maar vanwege het 15-jarig bestaan van VOLKOREN is er nu een ‘anniversary – edition’ met een speciaal ontworpen hoes door schilder Abne Herrebout (bekend van z’n werk voor ‘How to throw a Christmas party’. De EP zal tot en met Valentijnsdag gratis te downloaden zijn via de Soundcloud – pagina van VOLKOREN. Ook zullen de songs beschikbaar zijn via alle gangbare streaming kanalen.

https://soundcloud.com/volkorenrec/sets/rowing-on-the-lakes-of-kanada